Utfärd....

I går var första åkturen över en mil på två månader! Å då går den naturligtvis till Karlshamn! Anders varit hemma och hjälpt Henning i Holma och när jag nu skall "komma igång" så behöver man ju se sig omkring. Fast det mest var för att konstatera att sommaren var slut, panntofflorna, lögen och morudderna på väg ur jorden, så var det en fin dag. Anders chaufförade upp och då brukar vi alltid hamna på nån plats vi inte varit på förut däruppe. Denna gång hamnade vi på Kofsa Friluftsområde. Mitt friluftande bestod i att besöka utedasset där och en liten cirkelpromenad med krycka runt det, medan H o A vandrade till havslinjen med en ljuvlig utsikt. Hoppas kunna komma dit igen i ett bättre skick och gå runt lite. Sedan åkte vi till Vägga och drack en kaffelatte, det var lite för tidigt med mat. Eftersom det var fint väder var det fortfarande väldigt välbesökt där, trots att vi är inne i september.
Oj, jag höll nästan på att glömma dagens bonus! Vid utfarten från Kofsa finns en glassbutik-kiosk, Engelholmglass, som också har glassbåten inne i hamnen. Jag blev sugen och där var öppet så vi körde in! Vi skickade in Anders och ut kom han med tre riktiga rånstrutar och en STOR kula glass i varje. Jag hade valt päron, A choklad och H jordgubb. Riktig glass som den smakade när man var liten och de kostade  - 5:- styck!!! Helt ofattbart och det spred en sorts lyckokänsla som är svår att definiera och som varade hela dagen! 
En annan lycka spred sig hos Anders som hämtade ut ett nytt objektiv till sin kamera. Med detta och resten av kameran lämnade vi honom nere vid hamnen för att inviga apparaturen och så vände vi hemåt igen.
Hur det kändes att vara ute och lufta sig? Jotack, det gav sig till känna under natten kan jag säga, men visst är jag väl på G igen......?
 

Vilken lycka....



Ibland får man till skänks en kick när man som mest behöver alla energipåslag som går att uppdriva. Goda, goda vänner kom igår med en hel kass av "skogens guld"! Vilken lycka att sedan sätta sig å göra ordning kantarellerna. Har nog inte rensat svamp sedan mor Helga gjorde skogarna osäkra för många herrans år sedan. Här äter nog vildnassarna upp det mesta nuförtiden. Skulle inte ens våga gå ut i skogen för att söka heller förresten.
På kvällen åt vi naturligtvis varma mackor med just det - smörstekta kantareller! "Tennen löber i vann" igen nu när jag tänker på det. Resten av skörden väntar i frysen på kommande orgier!

RSS 2.0