Våga vara sjuk??

Jag har under åren absolut gått fel mattekurser! Hur jag än bär mig åt, så kan jag inte få ihop hur man tänker när det gäller sjukvården. Hur skall man kunna  ta in exakt så många patienter, som man har (för snål) budget att behandla??? Skall någon Hades stå utanför och räkna "elle - belle- bi" eller skall varje familj få tilldelning på timmar man max får spendera som sjuk på sjukhus? Det kan ju inte vara många som åker dit för att fröjda sig direkt och då undrar jag ju hur man skall kunna pricka in ev sjukdom som man behöver sjukhusvård för just när sjukhuset inte redan är fullt och de då också får böta för extra bäddar och sänka lönsamheten ytterligare? Känns lite som när man får råttegift hos Anticimex - de som inte är önskvärda och nyttiga kan man få var sin dos gratis till.....
Det blev många frågetecken här och det är väldigt befogat! Alldeles förfärligt att behöva vara rädd att bli sjuk på fel tid och fel plats med risk att inte få hjälp, eller kanske hamna på ett ställe där personalen redan är slutkörd. Det var inte ok innan och det är skandal att ha företrädare som fortfarande inte kan beräkna behoven, men som trots det får många miljoner i ersättning både nu och när de ev ertappas att inte kunna sköta sitt jobb och åker ut..........
 

Hästkött

Så var det ju det här med hästkött! Det är nästan 20 år sedan jag under nästan ett helt år höll på med ett projekt med hästkött. Anledningen var att mängder med hästar fick åka långa transporter under gräsliga förhållanden till sydeuropa för slakt, då det lönade sig eftersom hästkött inte kostade i princip någonting här! Redan då är jag övertygad om att köttet kom tillbaka igen till Sverige som färdiga produkter. 
Inte många vill äta sin egen häst, men många hästägare brister i sin låtsasmoral, när man hellre "ger" bort eller billigt säljer sin gamla häst för att slippa ta beslutet att välja avlivning själv. I samma ögonblick vet du inte heller var hästen hamnar! Det finns idag möjligheter att begrava, destruera el kremera hästen när den inte kan vara med längre. 
De hästar som man väljer slakt till skall avlivas seriöst i Sverige!
När vi turistar i sydeuropa så knaprar vi glatt i oss av hästköttet i många produkter och jag tror att synen på köttet som sådant har ändrats även här, MEN det finns ju inte att köpa! För att undvika fusk, så måste statusen och priset upp, så hästarna slipper åka iväg utomlands för slakt. Dessutom skulle vi få behålla ett av de naturligaste köttslagen och kunna förädla det här hemma. Jag var med på slakteri och kollade styckning, på företag för finstyckning och där märktes utgående lådor med rätt innehåll. Dessa gick vidare till storhushåll och restauranger och en biff är en biff, men inte alltid en nötbiff! Jag gjorde flera sorters rökt korv, leverpastej (!) och i princip alla andra kötträtter som man gör av nöt. Hade tom en kokbok på G, men det stupade på att det inte fanns någon klassificering och - det gick inte att få tag i råvara! 

Mello och QX Gaygala och väldigt mycket allvar...

Jaha, det var väl ytterligheternas kväll! Sean Banan, Louise Hoffsten, Jonas Gardell och kronprinsessan Victoria! Vad glada vi skall vara för att ha en sådan Kronprinsessa, som ju var denna kvälls behållning! Kommer aldrig att kunna förstå de personer som tycker att kungahuset är onödigt och vem kan vara avundsjuka på deras status, de har ju inte ens själva valt den, bara ägnat hela sina liv åt att försöka göra Svenska folket nöjda och det verkar vara den svåraste uppgiften i världen! Varför är vi så bittra?? Det finns en viss procent av befolkningen som SKALL klaga och vara mot, oavsett vad det är! Media hjälper bra till och är ett dödande vapen. Man kan sänka precis vem som helst om man bestämt sig för det.Det fria ordet är inte alls alltid av godo, det kan i många fall vara förödande.
Förstår inte varför man är så upprörda över näthatet, det är ju en följd av vad vi tillåter i övrigt. Det är ju inte bara ett verbalt hat som gracerar. Om man någon dag blir varse att ingen blivit skjuten, knivdödad, våldtagen eller rånad, så blir det ju dagens samtalsämne. Man reagerar inte längre för allt våld och det är oerhört allvarligt! Har vi gett upp? Vad beror det på att våldet de senste årtiondena har blivit så utbrett och rått?
Inte ens höga chefer besitter någon respekt för sina tilltag. Skammen finns inte längre och varför skulle den det, de kan ju skratta hela vägen till banken i väldigt många år -  på andras bekostnad, men vaddå, så gör ju alla. Tyvärr måste det nog till en katastrof för att det skall kunna upprättas någon form av eftertanke och återinförsel av respekt för varandra och varandras egendom. 
Usch, detta blev ju ingen kul återstart, men taget direkt ur vår vardag.......

Nu bubblar det

Det är väldigt länge sedan jag skrev något på bloggen! Dags att bubbla på igen alltså! Här kommer jag nog skriva om hästkött, annan mat, vargar, vindkraftverk och annat som folk lite allmänt är upprörda över. Jag skriver bvara på nätterna så nu blir det inget, dags för kaffe-lunch eller nåt. Vi är inte så bra på att hålla tider.....

RSS 2.0