En ganska vanlig sketen torsdag...

Riktigt skítväder faktiskt eller inte...? Om alternativet är snö så vete fasen om inte detta är bättre ändå! Det lyste i alla fall upp när Linda ringde och behövde hämthjälp vid middagstid och farfar ryckte ut för jag stod vid spisen. Var annars förresten, skulle jag befinna mig nån annanstans, så hade folk definitivt trott att jag var på rymmen!  Men jag trivs ju där så det är inget som är nån belastning alls!
Farfar fick också rycka in och köra Jelina till hovslagaren för pappa är däckad av vinterkräksjuka och på det viset fick vi rå om barnbarnet HELA eftermiddagen.
En annan liten "upplysning" är att litemeränsommargrannen har kommit ner. De ville säkert haft lite mer vårlikt när de  vänder 60 mil söderöver och så är det inte blir bättre än så här! Det lyser i alla fall i deras fönster och för oss är det en liten aning om att det i alla fall är på rätt sida om vintervåren, som väl egentligen heter vårvintern, men det blir ju fel ordning...  Skall prata med dem i morgon, låter dem landa och hämta sig från jetlaggen först!

"Duktig i veckan" var jag redan i går! Det är helt säkert arbetslöshetsdesperation, men ganska positivt när utfallet blir så här! Jag "sanerade" hela krydd och bakförrådet! Finns bara grejor kvar som knappt är tillverkade än! Härligt!


Torsdagsgifflar


Dom var tre från början, och här är receptet medan jag kommer ihåg det!
Smula sönder 60 gr jäst i degbunken. Smält 150 gr smör och häll på 3 dl vatten så det blir fingervarmt. Häll i 1/2 dl fiberhavregryn ( mest för att döva samvetet). Rör ner 2 tsk salt, 1 tsk socker och 2 ägg.  Vill du spara på äggen så ta ifrån 2 tsk till pensling. Tillsätt 1 l vetemjöl och arbeta degen smidig. Jäs under duk 30 min.
Dela degen i tre delar och kavla ut dem i trekanter. Rulla ihop mot spetsen och forma till gifflar. Lägg dem på smord plåt och jäs i 20 min till. Pensla med ägg och strö över sesam -eller vallmofrö och grädda i 200 grader, nere i ugnen i 20 min. Klart!

Äntligen - hemlig ring och lite isnallar

Äntligen eklaterades förlovning för vår duktiga Kronprinsessa och hennes Daniel Westling med en superhemlig,  i sammanhanget enkel men vacker ring.
Lite kaos i media eftersom det inte var väntat just idag. När alla förståsigpåare mer eller mindre var på sina platser började analyserandet även här. Det tog inte många minuter efter att man ändå tyckt det var trevligt och hittade många superlativer, tills tvivlet började spira, kanske för att vi bytte kanal - vad vet jag? När nu allting ser så bra ut, vi har ett i det närmaste perfekt par som kommer att göra allt för att vara svenska folket till lags, så måste det ändå spekuleras i att det säkert kommer att finnas moment och tillfällen då Daniel Westling kommer till korta! Varför då? Skulle det mot förmodan hända, so what? I vilket fall som helst så är det väl tids nog att ta upp diskussionen då!
Den största önskan jag har för paret är att de får den respekt de förtjänar av media, ett lömskt styrmedel som kan ta död på precis vem som helst när så önskas! Det är faktiskt skrämmande med den oemotsagda makten, som går över både lag, riksdag och regering. Media är också i stånd att pulvrisera en utvald person bara genom en dags löp. Jag är inte helt övertygad om att ordet skall vara fritt i alla lägen.

Nu har det blivit mycket TV-tittande, naturligtvis för att man är hemma på dagarna, och det man ser är ju tyvärr en hel del reklam och tiggeripauser. Tog vid ett tillfälle reklamtiden i ett timmesprogram och 6+7+5 min inne i programmet gick bort!! Ganska störigt om jag skall uttrycka mig snällt!
Som sagt är det inte varureklam, så är det välgörande ändamål det skall skänkas pengar till. Att skänka 100:-/mån till ett fadderbarn, förstår jag den fulla innebörden av, men att skänka 100:-/mån till isbjörnarna har jag svårare att ta till mig? Vad gör man för en hundralapp som får de nu levande isbjörnarna att må bättre? Jo förresten jag läste nånstans att man körde självdöda valrossar ut till isbjörnarna för att de skall ha något att äta. Om det är ett nytt fenomen med så många självdöda valrossar, så känns det som att det behövs en insats även här! Om det inte är det, så snor man ju maten från nån som har sanerat/ätit upp kadaverna förut?

Ikväll skall jag lägga mig med ett lyckligt nyförlovat par på näthinnan, ett par som vi i Sverige skall vara MYCKET stolta över och som vi skall komma ihåg "offrar" sina liv för att representera Sverige och vars ekonomiska värde vida överstiger den kostnad vi har för dem!

Skavlan o bankminne

Har kollat reprisen på Skavlan och han é ju bara så förbaskat BRA!! Att vi tvunget skall behöva importera en norrman för att det skall bli en suverän talkshow! Försöker luska ut hur han får folk att bjuda på sig själva - ja förutom gaget då naturligtvis - utan att det ser ut som han ansträngde sig speciellt mycket. Det är så naturligt med total avsaknad av arrogans och attityd, men ändå med skicklighet och humor och jag är full av beundran! 

Dagens bankrån har varit i Ängelholm, med rånare som sprang ifrån brottsplatsen - igen. Som väl är ingen fysiskt skadad. men man skall inte behöva uppleva sånt här på sin arbetsplats och naturligtvis ingen annanstans heller! Vad är det för fel - det händer ju varje dag!
Har ju själv jobbat i bank många år och var ofta ensam, även på kvällsexp. Kan inte komma ihåg att jag var speciellt rädd, hade nog en känsla av att poliserna var räddare de gånger det var något "tillbud". En gång gick larmet när jag kört hem och jag fick telefon att jag skulle bege mig tillbaka till banken. Jag gjorde så och gick in och kollade, men såg inget konstigt så jag ringde och sade att de behövde inte komma dit. Jo, de skulle komma så jag fick vänta, men det dröjde minst 40 min innan de dök upp. Jag frågade då varför det tagit så lång tid och fick svaret att de var tvungna att invänta en polis till så att de var två i bilen, då det fanns storbovar i trakten!?! Då hade jag varit ensam i banklokalen i över en timme!!!
Trots min försäkran att det var lungt, insisterade de på att kolla av lokalen, och det kunde de ju gott göra när de väl hade asat sig dit! Jag hade lite svårt att samla mig när de plötsligt nitiska poliserna MYCKET noggrant genomsökte hela banklokalen. När de öppnat alla de små köksskåpen och lyft locket på toalettsitsen och kollat ner i stolen, så kunde jag inte hålla mig från att fråga vad de hade förväntat sig att hitta där? Då bröts liksom sökförtrollningen och de tittade sig lite generat omkring och packade sig iväg så att jag kunde åka hem igen. Jag kände nog inte riktigt att det var den polishjälp jag hade haft nytta av om det varit allvar.
I ärlighetens namn var jag väl lite tuff också, för jag visste ungefär varför larmet gått. Det hade gjort det nån gång förr när hyresgästerna ovanpå var förbannade på varandra och mannen vid utflyendet dängde i ytterdörren så det liksom blev ett litet husskalv.
En annan gång var det ett (glömt?) öppet fönster som orsakade larm och jag fick telefon om att infinna mig. Det var mängder med snö så maken + hagelbössan följde med ner (ja, det är preskriberat) för den gången kom inte polisen fram för snön! Naturligtvis inga busar heller!
Ja, de 26 årens episoder skulle man egentligen skriva en bok om.....

Ojsan, hög tid att lägga sig - nöjt med Fredrik Skavlan på näthinnan!

Lördagkväll....

Igår blev det bullar och O´Boy med Barnbarnet och tre Bonusbarnbarn, efter att de tolkat efter Lindas häst Jelina. Båda sönerna samtidigt hemma några stunder och det är väl precis så man vill ha det och är lycklig de gånger det händer. Vi har inte gjort så mycket mer än umgåtts, lagat lite god ( och faktiskt nyttig också) mat, men så blev det ju lite fastlagsbullar framåt eftermiddagen i dag förstås.
Så var det då Melodifestivalomgångsdags igen och jag vet inte vad jag skall säga om det. Maken somnade - det var ju inte Let´s Dance! Men Anders var hemma så jag hade nån att diskutera bidragen med - det är nästan en nödvändighet...
Kalle Moréus är otroligt duktig och det var kul att han var med i pausen. Den kunde gott fått vara längre! Resten - jag har ingen riktig kommentar till spektaklet egentligen. Jag stör mig så fruktansvärt på Petra Mede som egentligen kan vara riktigt rolig, men här är hon i mina ögon en katastrof. Inte en enda rolig kommentar och bara fjantiga uttalanden till artisterna o.s.v. Det är bara PINSAMT!
Röstningen förstår jag mig fortfarande inte på, för resultatet borde väl blivit detsamma med bara en röstning, eller det är jag som inte fattar?
Melodierna - Rickfors kunde gärna gått vidare i.s.f. nån röd räv som jag inte begrep närvaron av och inte budskapet i låten heller för den delen. E.M.D - släng frackarna och dra på nån vanlig T-shirt eller nåt. Käppar och lysrör, konstig koreografi, ålande människor på scen och en massa annan skit som inte hör hemma i en meloditävling eller det är kanske inte det längre... Kanske också därför jag redan glömt resten. Sorry!

Duktig i veckan: Bytt ut vispgrädde i matlagningen mot matlagningsgrädde! Med tanke på nästa vinters eventuella sparkåkning haha!

Viledamopp....

Tänkte att jag skulle göra ett försök att hitta nåt vettigt städverktyg till badrummet och jag snubblade över en Viledamopp "Vileda Bath Magic" i affären. Den var sexkantig och skulle hitta in i alla skrymslen. Nu har jag använt den!  Alltså - det fanns ingen bruksanvisning till den.... Jag har aldrig lärt mig städa och förmodligen är det för sent nu! Jag gjorde ett tappert försök i alla fall, men jag kan inte förstå skillnaden på denna supermopp och en helt vanlig "skurelase". Jag doppa den i rengöringsmedlet - javisst, CILLIT BANG Super Power Excellens Champion eller nå´t, och det blev en massa skum som jag inte fick av varken golvet eller moppen utan att demontera moppen och torka om golvet. Ja, det blev väl rent till slut men nä - ja måste nog gå nån kurs......  Å så skulle det kanske varit såpa istället?
Jag övergick till att baka bröd i stället, det är jag bättre på! Degen sättes idag, jäses i 2 tim, lägges i formar och får jäsa vidare under natten för att sättas in i ugnen i morgon bitti. Sonen kommer hem en vända över helgen och då blir det nybakat bröd till fm kaffet i morgon. Härligt att ha honom hemma nån dag! Lite mer liv i huset liksom! Skööööönt!

Livegen?

Att själv få bestämma hur man vill ha sin bostad är inte längre att tänka på. Fast man bor på landet, i ett eget boende så spelar det ingen roll utan det kommer hela tiden påbud om bestämmelser man inte har minsta lust att efterkomma och än mindre betala.
För några månader sedan fick vi reda på att det var i antågande med kommunalt vatten och avlopp! Det skulle kosta c:a 110.000 antingen man ville ha det eller ej! Jag har aldrig förstått att det blir miljövänligare att koncentrera skiten (och inte att koncentrera något annat hellre för den delen). Att få kommunalt vatten känns helt uteslutet, då vi tar vatten från en källa och har underbart iskallt,mjukt vatten. Kommunens vatten drabbas varje år av colibakterier eller rester av bekämpningsmedel och annat otyg och då går man ut i radio och varnar när befolkningen redan använt förorenat vatten i flera veckor? Dessutom skulle troligen behövas pump vid varje fastighet eftersom det är så hög stigning! Nätack, säger vi bara.
För några veckor sedan bestämdes att alla villor skall energideklareras för att kolla om det finns energitjuvar i form av otäta fönster, dörrar, väggar o.s.v.  - Å vem betalar?
I förra veckan kom så ett brev från någon skum företagare om att nu skall alla villor i kommunen radonundersökas! Javisst, här ligger många hus på berggrund och har gjort så i hundratals år. Det är känt att det kan ge radonförekomst, men det finna inga som helst indicier på att folk har kortare livstid här på grund av detta,  snarare tvärtom! MEN om man nu först tätar ihjäl husen så att inte en tillstymmelse av luft kan cirkulera, men  energijägarna blir nöjda,  så finns det säkert en marknad för radonlycksökare att komma efter, för att återigen få folk att plocka upp börsen för att "sanera" på grund av att husen blivit för täta därför att de måste totalisoleras för att gå att sälja . Innebär i  så fall sanering att ta hål i väggarna igen för att underlätta luftcirkulationen? Att gräva runt husen och sanera lär vara en omöjlighet, det är ju där berget finns!
 Alla papper hittills har åkt i spisen! Vi litar på att de gamla hus vi har, har springor där de behövs för vårt välbefinnande.
SKÅL i klart källvatten!


Tjohoooooo - en BILD



Så här blev "Hjärtansbakelserna", inte direkt som jag hade tänkt från början , det är sällan det blir så här hemma...! MEN, jag lärt mig nåt nytt i dag också, men det var jätteklöddigt att lägga över bilden eftersom jag inte kan, men så är jag ju så förbaskat envis så jag slutar ju inte heller försöka. Det finns säkert ett mycket enklare sätt att göra det på. Har ingen mobil med kamera heller, vilket kanske hade underlättat. Använder mobilen att ringa med och kameran att fota med, det måste det bli pensionärspoäng på! Lika bra att jag börjar vänja mig liksom.

Alla Hjärtans Dag o Mums-Mums

 ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥


Puss o Kram alla Kära Nära Vänner Läsare!

Ja, just det - så åkte då Kitty ut i Let´s Dance. Jag tycker nog att folk får se ut hur dom vill, men skall man ha betalt för att underhålla, så måste man ha nåt som kompenserar ett katastrofutseende. Det hon kanske har gick inte hem i TV i alla fall. 
Herregud, nu sitter jag också här och analyserar ihjäl personer. Som jag har retat mig över hur gäster hos Lantz förra veckan i radio (denna vecka var hon tack och lov sjuk och det var mer sansat hos Enhörning) ironiserade, destruerade och fullständigt idiotförklarade de flesta låtarna och artisterna i den första omgången av melodifestivalen. Varför skall personer som inte är det minsta intresserade av denna typ av musik sitta och besserwissra sönder den. Musiken görs ju inte för dem? Den görs ju för oss som gillar den! Å varför skall låtarna spelas upp i detta hysteriska program, när det finns t.ex. Annika
Jankell program på lördag fm? Kanske för att man skall bli förbannad och engagera sig? Så nu har jag gjort det!
Ikväll - ja vad skall vi tro här då? Mums-Mums såklart och Cookies and Beans kanske? Vi gillar ju country så det hade varit kul! Å så lite lokalpatriotism här från Södern! Hoppas också att Petra Mede tar till sig kritiken och varvar ner så att man får den "feel good känslan" som hör till denna typ av program för att det skall bli  njutbart hela vägen! Måste erkänna att jag är en RIKTIG Melodifestivalnörd. Inte så att jag kommer ihåg alla låtar eller vem som sjöng vad eller var, men jag har ALDRIG missat ett enda program. En gång var det nära - för över 40 år sedan - när jag skulle föda barn, men lyckades knipa tills programmet var över. Så pass....

Dagens Bolla-recept
Får väl fixa nåt ♥-ligt till aftonens underhållning. Känner för att ta till räddningsplanken  - lilla färdiga smördegen och göra Napoleonhjärtan. Lite fusksnabbt och jättegott - tror jag. Tänker ta ut hjärtan av degen och baka enl förpackningen. Lägg lite sylt eller äppelmos på hälften och vispa grädde. Om man vill ha den mindre feta grädden (som jag förvisso inte tycketr smakar lika gott) så strö i lite snabbmarsan, så håller den formen och med lite extra vaniljsocker så behövs ju ingen extra vaniljkräm! Lägg andra hälften av smördegshjärtanen på grädden och tryck till lite och dra av med en kniv runtom. Blanda florsocker och lite saft eller sylt och bred glasyren över. 
Det går att lägga marsanpulver även i vanlig vispgrädde, men vispa den inte stenhårt då!

Har inte tänkt ut nåt att ha till huvudrätt än, men det blir nog nåt i fiskväg! Gott, gott, gott

Duktig i veckan: Har slutat med sköljmedel i tvättmaskinen! Hörde att sköljmedlet är ett av de mest miljöfarliga medel vi använder i hushållet. Har testat nu och märker ingen som helst skillnad. Slut med det alltså!

Önskar er en Härlig Hjärtedag!


                                                                                                                                                                                  







                                                                             


Fredag 13:e....

Lite obehag känner jag allt i dag. Det måste bero på att någonting särskilt hänt förut denna dag-datumkombination. men eftersom jag inte kan erinra mig riktigt vad, så är det säkert ingenting som inte lika bra kunde ha hänt den 11:e eller 12:e. Min kära bror och svägerska är på väg till North Carolina för att hälsa på sin dotter med familj, och jag tycker ändå INTE om att ha dem i luften idag!
Om man nu skall vara positiv istället, så är det ett underbart  vinterväder och SNÖN LIGGER STILL!! Maken tog sig en racertur med sparken neråt backen och tyckte att jag skulle göra detsamma, men naä  - jag ansåg inte det var nån bra idé. Jo, idén var kanske bra, men då skulle jag nog vilja ha en spark med liiiite kraftigare konstruktion med tanke på min vikt och att jag inte är så där överdrivet graciös längre...! För att tala klarspråk så är jag rätt "klunged" (Österlenska för klumpig) å benäms ofta som en "klungeröv". Fasen också, jag har inget direkt att försvara mig med heller. Inte mer än att jag hoppas att jag har nån annan egenskap som ligger på+!  Å att inskränktheten inte bara beror på vikten utan faktiskt också på att jag haft otur att krascha ett knä och en arm under åren! Smal har jag aldrig varit, men volymen har väl inte besvärat mig förrän de senare åren. Får väl se om jag kan fixa nån Gl kost som jag kan dela med hackspetten.....

Skit samma, det är i alla fall fredag och Let´s Dance!! DÅ är maken vaken! Inte bara en omgång utan även på reprisen söndag! Riktigt härligt att kunna glädja sig åt vad andra kan prestera när man nu inte längre själv kan ge sig hän! Vi flöt väl aldrig ut i nån sån tjusig slowfox och inte heller nån konstnärligt riktig tango med risk för whiplashskador, men visst är det sensuellt även med vanlig dans. Det beror kanske lite på stilen förståss och sinnesstämningen........

Vi sitter på första parkett ikväll och intar en äpple och katrinplommonspäckad fläskfile tillsammans med ett glas gott rödvin och så får jag väl försöka hitta nån gammal fiberrik morot för att få balans på Gl-värdet! Let´s Dance!

Tvärsnö på Österlen

Tänkte faktiskt inte skriva varje dag, men det är väl nyhetens behag kan jag tänka. SNÖ - ja så kom den då i alla fall! Innesnöande är vi ju, men jag behöver inte ut och lite mysigt kan jag tycka att det är. Lite öde ö känsla liksom!
Vi drabbas inte ofta av vinterkräksjuka, men käre maken brukar drabbas varje år sedan minst 25 år tillbaka av en annan vinteråkomma nämligen "vinterhatsjuka" och den yttrar sig i nån sorts väderdepression som utlöser alla svordomar som överhuvutaget kan sammankopplas med snö. Han för dagbok varje dag och det är alltid spännande att kolla om han hittat nån ny variant på vinterj...l, snöh.....e, blåstj..., stormf.n osv osv. MEN idag har jag inte hört ett ont ord om snön. Jag är nästan lite orolig. Han har varit ute hela dan och skottat undan så att det går att gödsla och ge hästarna mat, ta dem ut och in. Skottat ut traktorn så han kan köra undan snön på gården o vägen så här är klart om snöplogen kommer? Svaret kan ligga i att han fått skånken opererad i fjor och faktiskt kan gå i år, och det är kanske den omedvetna glädjen över detta som är skillnaden. Tack och lov säger jag bara!
Å så har han matat fåglarna!! Vi har garanterat Österlens största - läs tjockaste, fåglar i fågelbaren i trädgården. VAD DOM ÄTER! Tror vi är inne på 4:e säcken solrosfrö, kokosnötter, kokosfett, 2 spannar talgbollar, specialgillrat späck (för att inte skator och kattor skall sno det) äpplen m.m. Ändå har vi saknat domherrar, stenknäck, gulsparv och bergfink ända tills idag. Bara det att nu är ju talgoxarna så stora, så de nytillkomna fick på nöten när de uppenbarade sig. Med lite omdisposition av foder så går det ändå rätt hyfsat så alla kan förhoppningsvis bli mätta innan kvällen kommer. Å så har vi då vårt hackspettpar som vi artbestämt till  "större hackspett", det är i alla fall vad de är nu! Milde himmel vad de kan kränga i sig. Hanen är värst, han är nu så tjock om magen att han har uppenbara problem att sitta på trädet och hacka i sig späck och cocosfett som vi lagt in i ett dubbelvikt nät, för han når inte till. Han tar istället talgbollarna där han kan ha magen under automaten. Skulle naturligtvis haft bild på detta men det är än så länge överkurs för mig.
Kom också just på att jag helt och fullt anammat en populär typisk pensionärssyssla - sitta och kolla på fåglarna! Måtte jag få ett jobb igen ......

Vildnassar och påskjut....

När man är hemma på dagarna blir det helt naturligt mera lyssnande på radio! Hamnade idag i ett program om den ökade vildsvinsstammen i Skåne. Eftersom vi har dessa nassar i stort sett utanför fönstren, så lät ju ämnet  intressant. I programmet besökte man nåt gods i norra Skåne och man skulle där förklara hur man försökte locka grisarna ifrån åkrarna med åtlar och foderplatser. Skillnaden på de olika serveringarna förklarades med att på åtelplatsen lägger man ut foder och skjuter grisarna där, när de försöker äta .  På foderplatsen får de äta i lugn och ro för " vem vill väl bli påskjuten under frukosten"  fortsätter ansvarige grismataren!! Påskjuten och påskjuten, det beror sig väl på,  eller...?
När det gäller grisarna så vet jag inte hur dom vet att dom skall ha vett att veta till vilken plats de skall gå? Känner de på sig att " nu är vi fem för många i den här bunken, så idag går vi till åteln och spelar rysk roulette" eller "nu känner jag mig liiite mager så det är dags att gå till foderplatsen denna veckan så att man kan göra ett gott och värdigt intryck vid åteln lite längre fram"?
Jag får nog ta ett snack med våra jägare och reda ut om det finns några schyssta nassekoder, för jag äter dem gärna (nassarna alltså), men vill att de skall ha en fair chans att välja när och var de vill omvandlas från vandaler, till foder för ett högre stående allätande djur. Å när vi ändå är inne på det så....

Svingod snabbpizza ,
Räcker till 2 uthungrade, 4 normala, 6 om du har nåt mer eller 20 bitar som tilltugg.

Köp en kyld smördeg, en förpackning passerad tomat, lök, tomater, c:a 400 gr köttfärs, 1 burk champinjoner, 1 förp färdig bearnaise,1 liten burk ananasringar, ost.att riva och salladsmaterial.

Fräs färsen i olja el smör eller varför inte både ock, krydda med vad du tycker om. (Aromat är oslagbart här hemma som allroundkrydda eftersom det inte förstör någon grundsmak utan bara förstärker ) Hacka löken.
Häll o+s i en mindre kastrull och fräs lök och champinjoner, töm sedan i passerad tomat och låt det koka ihop lite. Det är väl här oreganon också kommer in för dem som gillar det. Krydda efter behov.
Sätt ugnen på 200 grader.  Rulla ut smördegen på en plåt och vik upp kanterna lite runtom och tryck till så inte tomatmojset rinner över sedan. Bre på tomat-lök-champinjon över smördegen, strö över köttfärsen. Dela ananasbitarna och lägg på lite strategiskt, likaså tomaterna. klicka ut bearnaisen och strö över rikligt med goda osten.
Skjuts in i ugnen c:a 20 min. Servera med sallad. MUMS

Tur att man är kvällsmänniska...

Nu sitter man här igen vid datorn och det är midnatt. Inte så att jag inväntar spöktimmen för att få spänning i vardagen, utan det är för att jag är utrustad med "segband"! Det innebär att jag kommer inte ut på nätet förrän alla snorungar och likaledes föräldrar längs vägen fram till vår teleslutpunkt har slutat surfa, så jag kan smyga mig ut! på nätet!  Å vi bor inte i Norrland eller nåt, utan högst centralt mitt på Österlen! Sönerna säger att det är datorn som e gammal, och det är den väl, men om det är OS eller nåt annat större evenemang på TV t.ex. som drar intresset  från Internet ,så kan jag komma ut på nätet t.o.m. mitt på eftermiddagen! Å ja har samma dator! Tillbringar annars många timmar sittande, stirrande på gröna blink,blink-lampor på modemet och undrar hela tiden varför jag inte blir totalvansinnig och hivar ut skiten. Det är väl för att en av de få saker som blivit bä'ttre med åren - humöret har lugnat ner sig! Får väl ringa Telia igen en dag när jag är riktigt glad, så jag inte blir "bobbed" som vi brukar benämna tillståndet.
Tur att vi tagit ett sånt där korttidsabonnemang (vintertid) på lite fler TV-kanaler så att man slipper se Aktuellt o Rapport som är som en rap-låtar. Samma tjat om o om o om o om igen. Folk som eldar, folk som mördar och skadar varandra, poliser eller andra som glömmer kolla om kameror är på osv osv. Det är så vanligt att man reagerar inte ens på eländet! . Man accepterar dagens dos liksom. Det är definitivt en väldigt mycket tuffare värld vi lever i, än för 15-20 år sedan . Undrar varför det blivit så??? Å vad tittar vi på istället, nåja vi och vi - maken sover det mesta, men i alla fall så rullar djurpolisen många timmar i veckan , och det är frapperande hur mycket tid och pengar som läggs på att rädda vanvårdade djur i USA, från människor  som inte har det mycket bättre själv. Tittar faktiskt på riktig råboxning ibland också. De gör det frivilligt och slår i alla fall ingen annan på käften så länge de är i ringen!
Gott var det med stekt sill i ättika i kväll, simmar lungt i magen.

Så där ja........

Välkomna till min blogg!
Ivrigt påhejad av söner och barnbarnet,  så är jag äntligen av med alla motvallskänslor att själv blogga. Det har istället blivit ett gryende behov faktiskt. Naturligtvis lite beroende på att jag hastigt och mindre lustigt blev arbetslös, och har svårt att organisera den tid som plötsligt blivit över. Vet ju att det är så, att det faktiskt blir mer gjort hemma trots att man har ett jobb att utföra på dagen. Största engagemanget nu är att hålla Af och fackföreningen medvetna om att en gammal, lite mer än halvskruttig kärring trots allt faktiskt vill jobba tiden ut så att säga! Mera om detta kommer säkert framöver. Här kommer jag förmodligen också häva ur mig allt annat som jag funderar över och inte har någon i närheten att ventilera med. Blir också bättre med presentationen framöver men jag kan ju inte förta mig såhär med en gång.
Tack för titten så länge...

RSS 2.0