Lite turbolent...

...har det allt varit ett tag! Nu hoppas jag det lugnar ner sig, nja kanske inte förstås. Då tänker jag ju på huset vi skall renovera - det är nog egentligen inget pensionärsprojekt, men ganska spännande! Det gäller dock att ligga i och det kommer såååå många saker emellan hela tiden. 
Firade makens födelsedag igår genom att försöka smita - inte helt enkelt - hemifrån och samtidigt göra nån nytta. Alltså var vi ute och kollade på lite grejor vi behöver till bygget och vi hittade faktiskt en del. Vi hann dessutom med en entrecote med rostade rotfrukter m m på Jaktpaviljongen i Ystad Sandskog. Vet inte riktigt hur vi hamnade där egentligen, men det kvittar ju för det var jättegott.
När vi varit iväg i tre timmar så började fantasin ta slut och då tänkte vi att lite kaffe hos Hennings syster skulle inte sitta fel, så vi köpte kakor och ringde men de svarade inte .Vi hoppades väl att de var ute i trädgården men nädå...
Det blev lite protestsabotage med deras vattenslang, vattenkanna och kvast, men vi har inte hört ett ljud från dem, så de går nog och grunnar på vem som varit där. Så går det när man inte är på plats och "servar födelsegrisar"!

Nån klok person har nämnt att när man har nåt annat att göra, så minskar bloggandet och det är väl en sund iakttagelse. Det blir nog inte så ofta framöver, men man vet aldrig.....
Önskar i alla fall en skön sommar d,v,s, lagom med regn, lagom med sol och en allmänt god hälsa! Ha gärna lite kul också!

Himmelfärdsdag blev det...

Det var väl inte så vi hade tänkt oss Kristi Himmelfärdsdag! Vi lade oss sent kvällen innan och Henning var ute och  tittade till shettisstona som har fått vara inne på nätterna så länge inte Lovely också hade fölat. Det var inte riktigt tid ännu och hon såg inte ut att  föla denna natten heller. Tidgt på morgonen när Henning gick ut och tittade till dem igen så var det just det hon försökte, men fölet var stort, låg fel och av erfarenhet efter kontroll av läget insåg han snabbt att det fanns inget att göra och valet stod mellan att stycka fölet (som redan var dött) eller avliva stoet. Valet blev avlivning då något annat var otänkbart i rådande situation. Att hitta någon snabbt , som på en helgdag vill åta sig ett så makabert uppdrag och dessutom är skicklig, var väl inte helt lätt. Vår tröst i dessa stunder fick vi inte tag i, men med goda vänners hjälp så ordnade sig ändå. Det är alltid svårt när det händer, trots att man vet att i den stund man skaffar ett djur, så är det lika säkert att det en dag på nåt sätt dör. Henning tar det allra hårdast, men det är ju "hans"  skyddslingar! Tur Anders är hemma och "lättar upp"! Magnus stöttar alltid när det krisar sig å Linda! Tur man har dem!

Återfunnen ammunition

Jodå, när det blev ljust så hittades köttrymlingen och det i en helt annan riktning än den enligt min uppfattning gav sig iväg! Nu är den i alla fall förpassad till soporna och jag hoppas den blir kvar där!

Efterhand under dagen återgick också Google-startsidan till det gamla vanliga och jag fattar ingenting!

Henning har hela dagen varit uppe på Backarna och röjt vidare och stängt till hästarna som snart skall få flytta upp på sommarbete, och jag körde upp med nybakta wienerbröd och kaffe i eftermiddags. Så härligt det var att sitta där, titta ut över nejden och njuta av sol och kaffe en stund. Vi har inte större pretentioner på upplevelser än så faktiskt! Har ju aldrig varit vana vid några större utsvävningar och det är ganska skönt att utan prestige kunna njuta av det lilla.

Sammanbrott, Semifinal och Skitkonstig Startsida

Ibland är man så lättroad att hade nån sett en, så hade det blivit akut skjuts till hospitalet. Stekte karréskivor i kväll som vi åt tillsammans med sparris och riven Västerbottenost och det var jättegott och nästan GI-nyttigt. Allting gick bra ända till den sista biten på min karréskiva som det antagligen satt en bit brosk eller ben i. Min dåliga arm bereder mig sällan orsak till glädje, men när jag inte kunde dirigera kniven i sista tuggan utan slant och biten for all världens väg i en båge, så började det rycka i skrattmusklerna. Sedan blev det värre för jag hörde aldrig att den landade och synen när maken iförd pannlampa la sig på golvet för att genomsöka detsamma fick mig att bryta ihop totalt! Jag skrattade tills jag hade totalkramp i magen och kippade efter luft.

Försökte sedan samla mig för att åse och höra på semifinalen i Eurovision Song Contest. Efter sammanbrottet var det svårt att få den rätta feelingen för ändamålet och åsikterna om evenemanget blev nog därefter. Malena suverän och proffsig, men många av de andra bidragen hade passat bättre i nåt bordelliknande sammanhang. Jag är inte pryd, det skall gudarna veta, men varför har kjolarna krympt till hårnät? Det finns ju inget sensuellt i det? ESC har blivit en orgie av ålande, juckande, plutande och långt mer än halvnakna individer som asar omkring på scenen galandes eller kvidandes. Var det inte en "melodifestival"? Det är väl så att när melodin sviktar så får man ta hjälp av något man tror funkar. Nä fy!!
Kul i alla fall för Sverige naturligtvis, men även för Island och Finland som alla hörde till dem med kläder på, och som gick vidare till final!

Efter det spektaklet går jag in och skall kolla e-post o.s.v eftersom jag har svårt att lägga mig före 24.00 för då vaknar jag igen kl 3 och kan sedan inte somna igen! Då är startsidan helt förändrad och jag hittar ingenting!! Vem har ändrat den till mig? Utan min tillåtelse? Eftersom jag inte begriper nånting av detta, så blir jag störtförbannad när det händer! Får väl anlita min "expert" fast han oftast tycker att jag skall reda ut problemen själv! Hm!

Klockan har också försvunnit på skärmen, men jag kan tänka mig att det närmar sig läggdags ändå. Det kommer ju en dag i morgon också. En dag som jag får börja med fortsatt letande av en stycken köttbit, eftersom vi aldrig hittade den i kväll. Ja vi och vi, jag var inte i stånd att leta!

Nä, nu hör jag Freddie Wadling i bakgrunden och jag vet inte om jag fixar mer musik i kväll så det får bli natti, natti!

I morgon börjar en ny vecka..

...eller den börjar kanske redan i dag, har inte riktigt kläm på det...I alla fall så är jag angelägen om att skilja vardagarna från helgdagarna för att fortfarande kunna känna helgkänslan som en sorts frihet, trots att man inte går till jobbet. Försöker också strukturera dagarna så de blir meningsfulla. Är lite nojig med sådant, för det känns som att om jag inte går till jobb, så måste jag åstadkomma något annat som renderar värdeökning för att jag skall känna mig tillfreds.
Det är ingenting som egentligen har med rena pengar att göra, utan mer att om jag tar hand om och vårdar en sak jag hittar så att den inte förfars, eller lagar något så att det håller längre, så har jag ändå gjort nå´t! Låter säkert inte riktigt klokt, men så är det. Förmodligen den där arbetsmoralen igen!
Ändå stör det mig inte att här ser ut som ett smärre bombnedslag - det gör ju det när man (jag) försöker sortera grejor för att kasta det som absolut inte behövs. Jag vill inte påstå att det är mycket som ryker, men ibland får jag stänga för alla känslor och nästan blunda också för att vissa saker verkligen skall hamna i soporna. Ändå tornar bergen av papper upp sig runtom mig - SUCK! Nä - städa har jag aldrig kunnat, hoppas att det finns nåt annat jag kan bli ihågkommen för!

Den här förb-e förkylningen eller vad det nu är, har fullständigt tagit musten ur oss också. Optimist på morgonen, men när det kommer till middagstid, så är man så trött att det känns helt oövervinnerligt att ens tänka tanken på att göra nån större insats vad gäller arbete. Vi behövde faktiskt ha en sjujäkla arbetslust och ork nu när vi skall fixa till i huset i Holma.

Ok, lite duktiga var vi i går! Vi hade samlat ihop alla förre ägarens + våra egna gamla färgburkar och andra konstiga kemikalier och körde dem till tippen i Måsalycke. Massor av folk var där och väldigt vänlig personal som hjälpte en till rätta. Nästan riktigt trevligt på tippen alltså!

Får väl se om vi hittar nån form av krutmedel eller om det é nån som har ett bra förslag om nåt dunder som kan starta upp oss igen, det är ju liksom en del projekt på gång och tiden går jättefort.....

Stackars våra skator...



Hoppas att de lärt sig något och kan prestera ett bättre bo nästa gång.


+ och - i djurvärlden omkring oss

Plusset först! I går kväll togs hästarna in, men shettisarna kom inte fram och det var ju tur att Henning ändå gick ut och kollade dem, för Rosalita hade fölat och lyckats få fölet ner på andra sidan stengärdet. Inget unikt för nästan alla våra ston som fölat i den hagen lägger sig just där och fölen lyckas kravla sig över och vi kan inte förstå varför! Hon hade nästan 3 veckor kvar men de bryr sig inte riktigt om det ibland. Lilla Rosalina är i alla fall en ursöt pigg krabat med stadiga raka fina ben, å så var besättningen utökad med en till.....! Bra för Henning hann inte oroa sig inför fölningen heller som han alltid brukar göra.

Å så till minuset. Kommer ni ihåg att jag har skrivit förut om hur dåliga våra skator var på att bygga bo? Det var verkligen så och idag blåste hela boet ner och landade i två delar utanför våra fönster. Det fanns också en flygfärdig död unge kvar i boet. De flesta tycker säkert inte att det är något att bry sig om, men skator är lite magiska. Vi tycker om dem och har alltid kommit bra överens med dem. Lite ledsamt är det allt.

Lite tur har vi också haft idag! En stor gren av vår lönn åkte också i stormen och dask ner precis intill huset. Tack för det i alla fall!

Lilla Rosalina


Ganska värdelös BB-bild, men det var den enda hon stod skapligt stilla på...! Kommer säkert fler när stormen har bedarrat och hon kan komma ut igen!


Fortsatt snörvel

Vet inte riktigt vad det är som drabbat oss, men långdraget är det. Ont i skallen, täppt i näsan, host-host o allmänt vesna. Å inte blir man friskare av att tvinga sig till den sista kraftansträngningen för deklarationen. Det är det absolut tråkigaste jag vet och skjuter det ifrån mig varje år så länge det bara går, fast att jag vet att jag nte slipper undan!

Linda köpte en ny häst igår. Ja, här är ju ont om dem så----! Men har man en tanke om vad man vill med den och det intresse som hon har - och fallenhet - så är det säkert ok. Den biten lägger vi oss inte i och farfar passar säkert en häst till när det behövs. Magnus, Linda och Martina var och hämtade den i Fotskäl och det var förstås spännande innan de kom hem. Det är tufft att ta en ett-åring från mamman och placera i en transport för första gången och köra över 30 mil, men med häst -och transportvant folk vid ratten så var det inga problem. När "lilla" Savannah kom av här så var hon otroligt samlad och obesvärad av åkturen och den nya miljön. Ska bli roligt att se vad det blir av henne. Fjording - nä faktiskt inte!! En helt bedårande dam Arab-Vbl!
Linda, Martina och Hampus har legat i stallet i natt och sällskapat nyförvärvet. Jag var övertygad om att de skulle smyga in i natt - men nädå! Inte förrän vid sjutiden kom de hungriga och lite frusna men helt nöjda över sin insats.
Tur att Savannah kom hit igår för Farfar och Linda är på hästauktion idag! Det borde borga för att ingenting mer i hästväg blir köpt i alla fall! Jag stannar gärna hemma ( fast jag sitter över dekl) för jag har aldrig varit intresserad av hästauktioner. Jag blir bara beklämd och då är det bättre att bli därifrån. Sedan har det ju en social uppgift, och det är synd att det inte längre finns gårdsauktioner som var ett väldigt trevligt sätt att träffas, lantbrukare emellan!
Nä, på pappershögen igen så att jag blir fri från skiten!
I morgon är en ny dag!

RSS 2.0