Ekomat eller "vanlig" mat?

Har precis kollat på Debatt och tycker det var jättekonstigt att det inte framkom att t.ex. de djur som producerar ekologisk mjölk och kött får utfordras med 30% foder som INTE är ekologiskt! Hur kollar man det undrar jag naturligtvis! Det kan säkert lika gärna vara 60 eller 80% ibland! Är väl ingen anhängare av Marit Paulson direkt annars, men här förstod jag precis vad hon menade och det räcker inte att vara Mp för att frälsa världen, det måste till lite sunt förnuft också!

En konstig diskussion just nu egentligen, när det stora bekymret  istället är om vi överhuvudtaget mer kan köpa mat utan
risk för glasbitar eller kanske ännu värre, att det i diskarna kan finnas mat med gift insprutat så sent i kedjan som i affärerna? Det är ett oerhört mycket större problem, än om vi skall äta konventionell eller ekomat. 

Jag har alltid framhållit i diskussioner att vi kommer att gå tillbaka till mindre enheter vid djuruppfödning, dels eftersom man succesivt  förstör immunförsvaret på djur i stora besättningar och djuren därmed blir mycket mera sjukbenägna och dels är riskerna för stora i den koncentrerade mastodonthanteringen med livsmedel som tydligen inte går att hantera tillförlitligt. Nog inte helt fel tänkt!
Det är i alla fall en ytterst obehaglig känsla att inte tryggt kunna gå och handla  - i Sverige - 2009!
Vad är det som händer??

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0