Livegen?

Att själv få bestämma hur man vill ha sin bostad är inte längre att tänka på. Fast man bor på landet, i ett eget boende så spelar det ingen roll utan det kommer hela tiden påbud om bestämmelser man inte har minsta lust att efterkomma och än mindre betala.
För några månader sedan fick vi reda på att det var i antågande med kommunalt vatten och avlopp! Det skulle kosta c:a 110.000 antingen man ville ha det eller ej! Jag har aldrig förstått att det blir miljövänligare att koncentrera skiten (och inte att koncentrera något annat hellre för den delen). Att få kommunalt vatten känns helt uteslutet, då vi tar vatten från en källa och har underbart iskallt,mjukt vatten. Kommunens vatten drabbas varje år av colibakterier eller rester av bekämpningsmedel och annat otyg och då går man ut i radio och varnar när befolkningen redan använt förorenat vatten i flera veckor? Dessutom skulle troligen behövas pump vid varje fastighet eftersom det är så hög stigning! Nätack, säger vi bara.
För några veckor sedan bestämdes att alla villor skall energideklareras för att kolla om det finns energitjuvar i form av otäta fönster, dörrar, väggar o.s.v.  - Å vem betalar?
I förra veckan kom så ett brev från någon skum företagare om att nu skall alla villor i kommunen radonundersökas! Javisst, här ligger många hus på berggrund och har gjort så i hundratals år. Det är känt att det kan ge radonförekomst, men det finna inga som helst indicier på att folk har kortare livstid här på grund av detta,  snarare tvärtom! MEN om man nu först tätar ihjäl husen så att inte en tillstymmelse av luft kan cirkulera, men  energijägarna blir nöjda,  så finns det säkert en marknad för radonlycksökare att komma efter, för att återigen få folk att plocka upp börsen för att "sanera" på grund av att husen blivit för täta därför att de måste totalisoleras för att gå att sälja . Innebär i  så fall sanering att ta hål i väggarna igen för att underlätta luftcirkulationen? Att gräva runt husen och sanera lär vara en omöjlighet, det är ju där berget finns!
 Alla papper hittills har åkt i spisen! Vi litar på att de gamla hus vi har, har springor där de behövs för vårt välbefinnande.
SKÅL i klart källvatten!


Kommentarer
Postat av: Ellinor

Svar; problemet som jag beskriver det är ju inte själva melodifestivalen på lördagar utan allt snack och skriverier runt omkring. Det är det enda jag hör, snack om melodifestivalen. Det är problemet!

2009-02-17 @ 10:12:31
URL: http://sharpen.blogg.se/
Postat av: Anders O

Kan det bli tal om tvång att tex skaffa kommunalt vatten? Kan man verkligen göra så?

2009-02-17 @ 10:51:45
URL: http://whypoc.blogg.se/
Postat av: Modern

Ellinor

Förstår precis vad du menar och det är helt ok att känna så, och där håller jag ju med dig - för mycket tjafs!

Anders

Jadå det kan man visst!

2009-02-17 @ 17:40:14
URL: http://kollabolla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0