Vildnassar och påskjut....

När man är hemma på dagarna blir det helt naturligt mera lyssnande på radio! Hamnade idag i ett program om den ökade vildsvinsstammen i Skåne. Eftersom vi har dessa nassar i stort sett utanför fönstren, så lät ju ämnet  intressant. I programmet besökte man nåt gods i norra Skåne och man skulle där förklara hur man försökte locka grisarna ifrån åkrarna med åtlar och foderplatser. Skillnaden på de olika serveringarna förklarades med att på åtelplatsen lägger man ut foder och skjuter grisarna där, när de försöker äta .  På foderplatsen får de äta i lugn och ro för " vem vill väl bli påskjuten under frukosten"  fortsätter ansvarige grismataren!! Påskjuten och påskjuten, det beror sig väl på,  eller...?
När det gäller grisarna så vet jag inte hur dom vet att dom skall ha vett att veta till vilken plats de skall gå? Känner de på sig att " nu är vi fem för många i den här bunken, så idag går vi till åteln och spelar rysk roulette" eller "nu känner jag mig liiite mager så det är dags att gå till foderplatsen denna veckan så att man kan göra ett gott och värdigt intryck vid åteln lite längre fram"?
Jag får nog ta ett snack med våra jägare och reda ut om det finns några schyssta nassekoder, för jag äter dem gärna (nassarna alltså), men vill att de skall ha en fair chans att välja när och var de vill omvandlas från vandaler, till foder för ett högre stående allätande djur. Å när vi ändå är inne på det så....

Svingod snabbpizza ,
Räcker till 2 uthungrade, 4 normala, 6 om du har nåt mer eller 20 bitar som tilltugg.

Köp en kyld smördeg, en förpackning passerad tomat, lök, tomater, c:a 400 gr köttfärs, 1 burk champinjoner, 1 förp färdig bearnaise,1 liten burk ananasringar, ost.att riva och salladsmaterial.

Fräs färsen i olja el smör eller varför inte både ock, krydda med vad du tycker om. (Aromat är oslagbart här hemma som allroundkrydda eftersom det inte förstör någon grundsmak utan bara förstärker ) Hacka löken.
Häll o+s i en mindre kastrull och fräs lök och champinjoner, töm sedan i passerad tomat och låt det koka ihop lite. Det är väl här oreganon också kommer in för dem som gillar det. Krydda efter behov.
Sätt ugnen på 200 grader.  Rulla ut smördegen på en plåt och vik upp kanterna lite runtom och tryck till så inte tomatmojset rinner över sedan. Bre på tomat-lök-champinjon över smördegen, strö över köttfärsen. Dela ananasbitarna och lägg på lite strategiskt, likaså tomaterna. klicka ut bearnaisen och strö över rikligt med goda osten.
Skjuts in i ugnen c:a 20 min. Servera med sallad. MUMS

Kommentarer
Postat av: Anders O

Hade jag haft nassekött så hade jag gärna provat, hihi. :D

2009-02-10 @ 15:26:20
URL: http://whypoc.blogg.se/
Postat av: Modern

Tack för den du, kommer så snart det går en leverans eller hur det är man säger!

2009-02-10 @ 16:38:13
URL: http://kollabolla.blogg.se/
Postat av: Annahoj

Satckars nassar... En sissta måltid. Pizzan du skrev om lät smarrig. Mvh J

2009-02-10 @ 17:02:34
URL: http://attevad.blogg.se/
Postat av: Anders O

En idé om en onlinekokbok bara dök upp sådär plötsligt. Bollas bästa recept. :D Gäller att du kommer ihåg vad du gjort, och hur framför allt. :D

2009-02-10 @ 19:38:25
URL: http://whypoc,blogg,se
Postat av: Modern

Haha, tyvärr så är det mesta här hemma engångsrätter, engångsbullar, engångssoppor osv. så nån regelrätt kokbok lär det inte bli, men kanske förstundeninspirerade godisar nån gång då och då.

Å visst e pizzan smarrig - o snabbgjord för det går ju att förbereda innan om man vill.

Kram

2009-02-10 @ 21:22:44
URL: http://kollabolla.blogg.se/
Postat av: Anna(den gamla vanliga)

KUUUUL...

...som någon brukar säga ;) Ser fram emot lite trevlig läsning. Just nu är uppdateringen av vår hästblogg usel, och min egen ligger väldigt nere, men vem vet - kanske inspirationen infinner sig.

Blogga på!!

Kramar

2009-02-11 @ 12:34:10
URL: http://al-hastblogg.blogspot.com
Postat av: Rob

Det där receptet ska nog jag också prova någon gång, låter smaskigt! Väldigt trevligt att du börjat blogga måste jag säga. Hoppas på fler recept och andra intressanta tankar om saker som händer :-)

2009-02-11 @ 13:50:53
URL: http://standardiserad.blogg.se/
Postat av: Modern

Tack Anna och Tack Rob - det kommer mera som man säger......

Kram på Er

2009-02-11 @ 14:43:52
URL: http://kollabolla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0