vår och ljus

I går var det ju nog lite vår, solen var varm o go, men vinden var marsvind. Vi var på bilbesiktningen och det är alltid ett våräventyr i sig. Har lite labil belysning och vi kollade naturligtvis om det lyste när vi körde in och javisst, det gjorde det! Samtidigt var vi överens om att det garanterat inte skulle att göra det när bilen kommit in genom porten på besiktningen. Resultat - nä, såklart gjorde det inte så!! Vi har ett väldigt speciellt förhållande, när det gäller bilbelysning och besiktning. Vi hade en gång en bil där lamporna slocknade VARJE GÅNG vi visade oss på besiktningen. När det tre år i rad hände samma sak, insåg de det komiska i situationen och det blev allmän uppslutning vid vårt intåg för att kolla vilket humör våra lampor var innevarande år. Då lyste de ändå resten av året. Denna gången är det väl ok att det påpekades, för det är ganska bra med fungerande ljus, men man chansar ju. Spänning i vardagen...

Det måste vara en följetong i vårt liv med krånglande billampor, för jag påminner mig flera episoder av mörker vid bilfärd. En gång hade vi varit på ålagille med banken där jag jobbade och festen intogs i Yngsjö. Vi var bilen full och det bestämdes att festen skulle fortsätta efteråt hos en av bankkompisarna i Maglehem. Vid sen natt eller snarare tidig morgon skulle vi ju hemåt, och eftersom det var höst så var det riktigt mörkt. Å vad händer när stackars jag (som var den enda som vid det laget skulle hitta startlåset) startar bilen ? Beckmörkt! Yngre då och full av optimism så lånade vi en ficklampa som maken höll utanför fönstret och även om ljuskäglan inte alltid hamnade på vägen, så kom vi helskinnade hem allihop. Ganska otroligt när man tänker på det idag.
Det är väl denna episod som gjort att jag gärna vill ha en ficklampa i bilen. Dock försvinner de lika fort som jag köper dem och nu när ljuset krånglade så bad jag maken lägga en i bilen igen. När jag kollade lampan så var det en som man måste ha båda händerna för att kunna vrida och trycka på och batterierna hade definitivt sett bäst före datum för läääänge sedan. Lite svårt att hantera om det blir kolsvart och en hand dessutom måste vara på ratten!
Nästa present jag skall önska mig är en EGEN ficklampa, eller fick och fick, den får gärna vara så stor att jag hittar den, och försedd med en kätting så jag kan tjudra den nånstans i sätet!

Duktig i veckan: Näe, mest depperi, skärpning måste det bli!

Kommentarer
Postat av: Anna

Ska komma ihåg presenttipset! Något i storlek med den lilla miniräknaren du fick vid nåt tillfälle..?

Kram

2009-03-22 @ 13:33:25
URL: http://annalilla.blogspot.com
Postat av: Bodil

Haha! Ja, 20x30cm eller nåt!

2009-03-23 @ 11:28:49
URL: http://kollabolla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0