Hästfolksträff

Jag har faktiskt inte en enda gång skrivit om hästar - hittills! Kanske för att det på något sätt ändå känns som att det faktiskt finns andra saker också man vill hinna med och försöker förtränga dem lite. Å det går naturligtvis inte! Det är ett livslångt intresse och ränderna går troligtvis aldrig ur. Alltså, igår kväll var jag i Höör på årsmöte med Länskommittén för Häst i Skåne, vilket är en härlig samling hästentusiaster som ideellt ser till bl.a. att premieringsverksamheten och andra hästevenemang fungerar i Skåne. Alltid roligt att träffas under ledning av karismatiske ordföranden Göran Hedin och han hade denna gång inbjudit en gammal bekant till oss,  Björn Leander, som föredragshållare. Björn driver numera ett företag för hästfoder, IFORM, men pratade helt neutralt om utfodring av häst och vi fick nästan tvinga honom att berätta lite om sina egna produkter. Verkligen föredömligt och åhörarna var otroligt intresserade och positiva. Det diskuterades också hur mycket  onödiga produkter folk köper till sina hästar som de inte behöver, och TÄCKEN! Vi fick lära oss hur mycket naturligt D-vitamin hästen gick miste om med täcke på!

Vi har väl aldrig fallit för några trender i hästhållningen, och det beror ju på den naturliga förankringen med häst flera generationer tillbaka. Tyvärr är det den förankringen som saknas hos många av dagens"hästfolk "och det kan i sämsta fall leda till att hästarna blir nån typ av gosedjur, liksom många hundar får utstå. Detta är ganska långt ifrån det naturliga beteende man eftersträvar vid djurtillsynsbestämmelser, men den delen kollas aldrig vad jag vet! Sedan finns det motsatta - att sätta ett stängsel i en f.d. trädgård, och låta hästarna gå där på ibland mindre än 100m² som bara är dynga. Det räcker för en van hästmänniska att se hästens kroppsspråk och ögon för att kolla vad den tycker, det behövs inga "hästpratare! till det!

Igår var det också 1 år sedan makens knäoperation, och det är väl det mest positiva som hänt under 2008. Nu ångrar han klart att han inte "hade tid" att göra den innan. Det är nästan 10 års plågor som bara blev värre för varje år, och nu gäller det ju bara att  få befrielsen tillgodo 10 år fram istället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0