Hur miljövänlig skall man vara egentligen...

innan det blir både löjligt och sämre? Kollade hur man skall göra med en energilampa som går sönder! Alltså, om en varm lampa går sönder, skall man genast stänga alla dörrar till rummet! SEDAN skall man öppna fönstren, hur nu det skall gå till när dörren redan är och skall förbli stängd??? Efter att man brutit upp fönstren utifrån (min tolkning) så skall man inte vistas i rummet på minst en halvtimma. Sakta smyger man sig sedan in och pillrar upp den trasiga lampan innehållande kvicksilver, med en kartongbit och lägger resterna i en burk som förseglas och märkes "innehåller kvicksilver från (miljövänlig) lågenergilampa". Burken köres därefter till återvinningscentral och omhändertas där som miljöfarligt avfall. Kvicksilver är ett av de farligaste miljögifterna som finns och utgör ett hot mot både naturen och människors hälsa! Kvicksilver kan skada nervsystemet, ha negativa effekter på hjärt-och kärlsystemet, immunförsvaret, fortplantningssystemet och njurarna! Även om fortplantningsperioden är överstånden, så finns det ändå en del av det andra man skulle vilja ha i behåll ett tag till. För att inte tala om vad nästa generation måste leva med så länge man inte utvecklat lysdioderna tillräckligt för att ersätta med. Jag har aldrig varit någon förespråkare av lågenergilampor, mest för att de vi fått tag i inte fungerat ett dugg längre än de vanliga, utan bara varit 4-5 ggr dyrare!Kommer naturligtvis inte att använda dem framöver heller, det förbjuder mitt förstånd! Antingen är det hamstring som gäller eller succesivt mörkare tillvaro då 25W lamporna kommer att säljas fram till 2013 eller vad det var, sedan får väl ljusstöpningen ta vid. VARDE LJUS!

Kommentarer
Postat av: Robert

Håller helt med om dioderna, det är ju jättebra teknik, och billig dessutom (har jag för mig.) Det här måste undersökas!

2009-04-03 @ 13:31:49
URL: http://standardiserad.blogg.se/
Postat av: Bodil

Ja Robert, ni som är unga och skall leva med skiten, kolla gärna!

2009-04-03 @ 14:15:15
URL: http://kollabolla.blogg.se/
Postat av: Robert

Tydligen finns det redan diodlampor för upplysning (bl a på Kjell & Company), men det är fortfarande problem med spridningsvinkeln eftersom de lamporna mer fungerar som spotlights. Hör dock från en underrättad källa att tekniken är på framtåg! :)

2009-04-04 @ 13:21:06
URL: http://standardiserad.blogg.se/
Postat av: Bodil

Jag har också sett att de är på gång, men det jag inte förstår är att man promt måste tvinga in nåt som är sämre emellan teknikerna än att vänta in det bättre alternativet till fullo! Sverige i ett nötskal liksom...

2009-04-05 @ 15:27:04
URL: http://kollabolla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0