+ och - i djurvärlden omkring oss

Plusset först! I går kväll togs hästarna in, men shettisarna kom inte fram och det var ju tur att Henning ändå gick ut och kollade dem, för Rosalita hade fölat och lyckats få fölet ner på andra sidan stengärdet. Inget unikt för nästan alla våra ston som fölat i den hagen lägger sig just där och fölen lyckas kravla sig över och vi kan inte förstå varför! Hon hade nästan 3 veckor kvar men de bryr sig inte riktigt om det ibland. Lilla Rosalina är i alla fall en ursöt pigg krabat med stadiga raka fina ben, å så var besättningen utökad med en till.....! Bra för Henning hann inte oroa sig inför fölningen heller som han alltid brukar göra.

Å så till minuset. Kommer ni ihåg att jag har skrivit förut om hur dåliga våra skator var på att bygga bo? Det var verkligen så och idag blåste hela boet ner och landade i två delar utanför våra fönster. Det fanns också en flygfärdig död unge kvar i boet. De flesta tycker säkert inte att det är något att bry sig om, men skator är lite magiska. Vi tycker om dem och har alltid kommit bra överens med dem. Lite ledsamt är det allt.

Lite tur har vi också haft idag! En stor gren av vår lönn åkte också i stormen och dask ner precis intill huset. Tack för det i alla fall!

Kommentarer
Postat av: Anders O

Vilket järe och vilken gren, detaljer! Och ja, synd om skatorna... De lär sig inte och de måste höra till samma dåliga familj som inte kan bygga... de har ju inte kunnat det på många många år... Kan inte vara samma par så länge väl?

2009-05-06 @ 23:04:32
URL: http://whypoc.blogg.se/
Postat av: Bodil

På Portavången i svackan ner till Killebacken. Där är förmodligen både lä och bra koll på omgivningen!Skatorna kan knappast vara samma par, men de är garanterat släkt!

Gren på lönnen utanför porten!

2009-05-07 @ 09:37:52
URL: http://kollabolla.blogg.se/
Postat av: Anders O

Hmm, ja där brukar de ju ramla ner minns jag. hur gick det med trädet då? Stor reva eller grenen föll snyggt? Köpt motorsåg än?

2009-05-07 @ 11:13:25
URL: http://whypoc.blogg.se/
Postat av: Bodil

Det var en av grenarna som gick in över taket och det var inte riktigt logiskt Såg faktiskt inte ut att må så bra. Finns nog lite risk att vi får syna trädet bättre och ev plocka ner det.

Jamän, såget invigt!

2009-05-07 @ 21:31:22
URL: http://kollabolla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0